КОСМЕТИКА НАТХНЕННА ПРИРОДОЮ

Вітамін Е в косметології - поради експерта: користь та вплив на шкіру обличчя та тіла. Що треба знати? (функції, продукти, добова норма)

«Еліксир молодості» - цим терміном часто і не випадково називають вітамін Е, його ще називають вітаміном молодості або вітаміном плодючості. Жоден з цих термінів не є перебільшеним, адже його благотворний вплив на шкіру та весь організм відомий давно. Хімічні сполуки, що містяться у вітаміні Е, називаються токоферолами та токотрієнолами,  уповільнюють процес старіння шкіри, освітлюють зміни кольору та заспокоюють подразнення . І це лише початок довгого списку функцій!

Як включати вітамін Е в щоденний догляд? Це буде не важко! Все, що вам потрібно зробити, це використовувати косметику, яка його містить. Ви швидко помітите різницю - ваша шкіра стане зволоженою, пружною та гладкою.

Вітамін Е для обличчя - найважливіші властивості

Застосування вітаміну Е на обличчі дає швидкий і видимий результат, живить і тонізує шкіру. Вітамін Е є потужним антиоксидантом, який усуває вільні радикали, які відповідають за утворення зморшок і швидке старіння шкіри. Крім того, вітамін Е інтенсивно регенерує шкіру і заспокоює подразнення, він також має велике значення в процесі загоєння ран і відновлення шкіри.

Вітамін Е можна використовувати на обличчі та більш ніжній шкірі навколо очей. Він має ряд корисних властивостей, найважливіші з яких:

  • зволоження і запобігання втрати води
  • прискорення процесів регенерації епідермісу
  • живлення шкіри
  • освітлення та вирівнювання кольору
  • заспокоює почервоніння та запалення шкіри
  • підтягування, підвищення еластичності та пружності
  • зміцнення кровоносних судин і підтримка клітинного метаболізму



Косметика, повна вітаміну Е - Organique

Вітамін Е - антивіковий ефект

Антиоксидантні препарати беруть участь в обмінних процесах і впливають на регенерацію клітин. Альфа - токоферол , гамма- токоферол і токотрієноли, що містяться в косметиці, наприклад, кремах, проникають глибоко в шкіру і там запобігають окисленню (руйнуванню) білків, ліпідів і ДНК. Завдяки тому, що вітамін Е нейтралізує вільні радикали,  він ефективно затримує природний процес старіння шкіри . Таким чином, препарати з вітаміном Е відіграють важливу роль у профілактиці старіння - використовуючи такі продукти, ви зможете довше зберегти молодість.

До косметики з вітаміном Е також варто звертатися, коли на шкірі починають з’являтися перші ознаки старіння. Систематичне нанесення їх на шкіру як  розгладжує борозенки, так і усуває зморшки. Освітлююча терапія Eternal Glow для обличчя та тіла  допоможе вам досягти яскравого та сяючого кольору обличчя  , що включає, серед іншого, тонік, еліксир, маска і крем для обличчя. Ця лінія косметики багата вітаміном Е, завдяки чому вона природним чином вирівнює колір  - це дозволить вашій шкірі повернути своє повне сяйво!

Вітамін Е під очима - не тільки від зморшок

Вітамін Е є поширеним інгредієнтом препаратів для очей –  він сприяє розгладженню зморшок і перешкоджає утворенню нових нерівностей . Косметика з формулою, багатою на вітамін Е, також стане вашим союзником, якщо ви часто скорочуєте нічний відпочинок, що видно у вигляді тіней (синців) під очима. Скориставшись препаратами для очей, що містять токофероли та токотрієноли, ви зможете  освітлити темні кола, завдяки чому приховаєте ознаки втоми .

Косметичні засоби, що містять вітамін Е, можна використовувати під очима незалежно від типу шкіри,  але особливо рекомендовані для чутливої ​​шкіри. Токофероли і токотрієноли, що містяться у вітаміні Е, не викликають роздратування. Завдяки цій властивості вони ідеально підходять для догляду за чутливою та ніжною шкірою навколо очей. Така косметика - хороший спосіб зменшити зморшки під очима і позбутися від темних кіл або набряків.  Вони також широко використовуються в косметиці та мазях, призначених для людей з атопічним дерматитом. Використання вітаміну Е в косметиці також ідеально підходить для сухої та збезводненої шкіри.

Вітамін Е для шкіри - правильне зволоження шкіри

Як ви напевно знаєте,  основа догляду за шкірою - її зволоження.  Креми для тіла, багаті вітаміном Е, такі як наш крем для тіла Детокс Sea Essence, є чудовим вибором як для регулярного, так і для інтенсивного зволоження. Причина тому в характерній властивості вітаміну Е - він має здатність ущільнювати клітинну мембрану.  Наслідком є ​​затримка води в тканинах, що в свою чергу позитивно позначається на стані шкіри -  вона стає зволоженою, м'якою та еластичною .

Ви також можете подбати про належне зволоження шкіри інакше, ніж за допомогою кремів або лосьйонів для тіла, багатих вітаміном Е - ще один спосіб - збагатити свої ванни піною Naturals Anti  Age . Він ніжно очистить шкіру, а тонка композиція ароматів допоможе розслабитися. Завдяки формулі, яка містить аж 97,5% інгредієнтів натурального походження, ви можете бути впевнені, що доглядаєте за своєю шкірою належним чином.

Вітамін Е

Вітамін Е від целюліту і розтяжок

Вітамін Е використовується в антицелюлітній терапії, тому що він не сприяє жировій тканині :) Також допомагає усунути розтяжки, які  виникають при недостатній еластичності тканин. Коли тканини розтягнуті і недостатньо гнучкі, на шкірі з'являються характерні веретеноподібні смуги. Використовуючи косметику, багату вітаміном Е, ви допоможете своїй шкірі відновитися . Почати варто з пілінгу - спробуйте наш  детоксикаційний сольовий пілінг Sea Essence, який зробить шкіру гладкішою та краще кровоснабженою, завдяки чому до клітин надходитиме більше життєво важливого кисню. Посилити результат можна за допомогою кремів або бальзамів, призначених для шкіри з недоліками. 

Причини целюліту та розтяжок комплексні. Коливання ваги або недостатня фізична активність - ось приклади факторів, які не сприяють стану шкіри. Тому під час схуднення слід особливо доглядати за тими ділянками тіла, які схильні до цих недоліків. На допомогу приходить косметика з серії Coffee Slimming Therapy - цукровий пілінг, сироватка і масло для тіла.  Поєднання вітаміну Е та кофеїну забезпечує глибоке живлення та зміцнення шкіри . Ця формула створена для боротьби з целюлітом і розтяжками.

Вітамін Е

Вітамін Е і сонячні ванни

Для чого ще варто використовувати косметику з вітаміном Е? Варто вибрати вітамін Е, якщо ви не хочете відмовляти собі в сонячних ваннах. Вплив сонячного світла на ваше тіло може спричинити: подразнення і навіть опіки. Протидіяти цьому можна, нанісши на шкіру шар крему з вітаміном Е, який має фотозахисну дію – зменшує шкідливе ультрафіолетове випромінювання. Щоб забезпечити повний захист від негативного впливу сонячних променів, необхідно додатково використовувати креми з високим фільтром SPF.

Якщо ви любитель засмагати, використовуйте після кожного прийняття сонячних ванн живильні та зволожуючі засоби, що містять вітамін Е - так ви заспокоїте шкіру. Токофероли і токотрієноли широко використовуються для зняття запалення або почервоніння. Ці речовини також добре розгладжують шрами.

Вітамін Е - кому він рекомендований?

Крем з необхідною кількістю вітаміну Е - універсальний косметичний засіб для догляду за всіма типами шкіри, для людей будь-якого віку. 

Вітамін Е, завдяки своїм регенеруючим і протизапальним властивостям,  ідеально підходить для шкіри, схильної до подразнень і після сонячних опіків.  Креми, що містять вітамін Е, також можуть успішно використовуватися  після косметичних, естетичних і дерматологічних процедур , як підтримка відновлення епідермісу. Омолоджуючий та антирадикальний ефект вітаміну Е  сприятиме шкірі з видимими зморшками та змінами кольору, а також шкірі, яка найбільше піддається цьому впливу – сухій та чутливій.  Людям з в'ялою і тонкою шкірою також варто звернути увагу на косметику, що містить вітамін Е, адже «вітамін молодості» сприяє утриманню води в епідермісі, завдяки чому шкіра стає м'якою і підтягнутою. Крем або сироватка з вітаміном молодості також допоможуть, коли ми помічаємо набряки та темні кола під очима.  М’який масаж з таким косметичним засобом ущільнить судини і покращить лімфовідтік, а отже, покращить зовнішній вигляд шкіри навколо очей.

Вітаміни Е+А для обличчя - з чим поєднувати вітамін Е?

Вітамін Е добре поєднується з іншими антиоксидантами та оліями, оскільки це жиророзчинний вітамін. Доповнення догляду об’єднаними силами вітаміну А, також відомого як ретинол і Е, посилює захист від вільних радикалів.  Обидва також впливають на прискорення регенерації шкіри та метаболізму, завдяки чому вони стимулюють утворення нових клітин.

Вітамін Е можна наносити безпосередньо на шкіру, включаючи делікатну область навколо очей. Ви можете використовувати його самостійно, під улюблений крем або, щоб заощадити час, додайте кілька крапель в порцію крему перед нанесенням на шкіру.

Яка добова норма Вітаміну Е?

Як для підлітків так і для дорослих жінок і чоловіків добова норма Вітаміну Е становить 15 мг. Виняток становлять матері, що годують грудьми - для них норма підвищена до 19 мг.

Вітамін Е для тіла та обличчя - що ще, крім косметики?

Вітамін Е потрібен не тільки нашій шкірі, а й всьому організму. Добова потреба у вітаміні Е коливається від 10 до 30 мг. Хоча дефіцит вітаміну Е зустрічається рідко, можливе його періодичне зниження. Основними симптомами дефіциту вітаміну Е є, насамперед, неврологічні розлади: проблеми з концентрацією, загальна втома та дратівливість, дефіцит також може проявлятися у м’язовій слабкості або погіршенні зору. Про достатнє надходження вітаміну Е варто подбати, вживаючи багаті на нього продукти, тим більше, що їх дуже багато.

Вітамін Е міститься в основному в багатих жирами продуктах , таких як соняшникова олія, жирна риба, фундук, волоські горіхи та мигдаль. У зернах, паростках злаків, вівсяних пластівцях, м'ясі птиці, молочних продуктах і багатьох овочах також є вітамін молодості. Вітамін Е відноситься до жиророзчинних вітамінів, завдяки чому відносно стійкий до термічної обробки. Також можна купити БАД, який полегшить прийом вітаміну. Але будьте обережні, не перестарайтеся з кількістю, тому що надлишок вітаміну Е викликає подібні симптоми, як і його дефіцит: знижується працездатність м'язів і погіршується зір.

 Регулярне вживання вітаміну Е помітно покращує зовнішній вигляд шкіри, уповільнює процес старіння та захищає організм від окисного стресу. Тому не варто чекати і включити вітамін молодості в свій раціон і режим догляду.

Повернутися у блог

Відгуки

Показати більше

Залишити відгук

CAPTCHA
Відправляючи відгук, я погоджуюся з угодою користувача












Протестуйте наші продукти
Замовити пробники
Пробники Organique
Зворотній зв'язок
Станьте нашим партнером
Докладніше
NATURALICA GROUP
команда професіоналів, які захоплені розвитком високоякісної натуральної косметичної продукції на ринку України