КОСМЕТИКА НАТХНЕННА ПРИРОДОЮ

Выведение шлаков из организма - секреты красоты 2021

y_shutterstock_198106940.jpgОстаннім часом слово «ДЕТОКС» зустрічається в набагато найчастіше звичного всім слова «дієта». Гвінет Пелтроу, Демі Мур, Дрю Беррімор, Рене Зеллвегер, Мадонна та Бейонсе гордо очолюють армію «зелених», а в інтернеті зашкалює кількість пропозицій пройти детокс-ретрит, спробувати детокс-меню або виконати детокс-воркаут. Що таке детокс і кому він потрібний?

Що таке детокс

Хочемо ми того чи ні, але в нашому тілі постійно відкладається щось зайве, будь то непотрібні кілограми чи токсини, яким останнім часом цивілізований світ оголосив холодну війну. Токсини – це шкідливі для організму отрути, які підстерігають нас всюди: у неякісній воді та їжі, у неорганічній косметиці та побутовій хімії, у навколишньому середовищі (особливо якщо ви мешканець мегаполісу), у ліках і навіть у синтетичному одязі та меблях. Токсини оголошують головними винуватцями більшості захворювань, поганого імунітету та травлення, тьмяного та похмурого зовнішнього вигляду та супутніх усьому вищезгаданому депресій та стресів. По суті, наш організм влаштований таким чином, щоб самостійно позбавлятися всього непотрібного. Але коли його власних ресурсів вже недостатньо, на допомогу приходять різноманітні програми з очищення, детокс-гуру та фахівці з харчування, які останнім часом почали з'являтися як гриби після дощу. Так ось саме детокс є для організму тією самою кнопкою «reset», натиснувши на яку можна запустити природні функції для очищення та відновлення нашого тіла.

У чому суть

Незважаючи на існування безлічі програм і методів очищення, в їх основі завжди лежить кілька непорушних правил - якщо їх дотримуватись, можна провести справжнє генеральне прибирання свого організму. До них відносяться певний режим харчування, виключення шкідливих страв та додавання продуктів, що сприяють - або, як мінімум, не заважають - процесу детоксикації (на першому місці в цьому списку - всілякі зелені коктейлі та смузі, свіжі соки, зелені салати, супи-пюре, суперфуди, бобові та злаки, що зазнали мінімальної термічної обробки), а також фізичні вправи, SPA-процедури, здоровий сон, розслаблення та зведення до мінімуму факторів, що сприяють забрудненню організму та стресам. Рекомендується також вживати багато рідини у вигляді простої води чи трав'яного чаю. Під забороною опиняються всі напівфабрикати, продукти з білого борошна та солодощі, фастфуд, газована вода та соки з пакетів, смажена та жирна їжа, м'ясні та молочні продукти, а також іноді такі безневинні, здавалося б, продукти, як картопля та банани. У чорному списку детоксу ви також знайдете всі відомі шкідливі звички на кшталт алкоголю, куріння та чашки ароматного еспресо вранці. У результаті вашими найкращими друзями мають стати хлорофіл, антиоксиданти, ензими, вітаміни та клітковина, а ворогами офіційно оголошуються шкідливі жири, порожні вуглеводи, барвники та підсилювачі смаку, у тому числі всі продукти, що містять цукор та сіль.


Як підготуватися та пройти детокс

Підготовка до детоксу може займати від тижня до місяця, все залежить від вихідних даних і вродженої любові до зелених салатів і свіжовижатих соків. Якщо останнє is not your cup of tea, відразу з головою в детокс кидатися не варто: організм може просто не впоратися з кількістю токсинів, які в ньому накопичилися, і тоді ідею про очищення доведеться засунути в довгий ящик. Під час підготовки потрібно поступово відмовлятися від заборонених продуктів та додавати якнайбільше рекомендованих: наприклад, замінити білий хліб на цільнозерновий, білий рис — на коричневий, а крупи, що містять глютен, — на безглютенові. Безпосередньо сам детокс може тривати від кількох днів до кількох місяців — тут усе залежить від ваших цілей, можливостей і сили волі. На вихід з детоксу потрібно близько тижня, протягом якого потрібно додавати звичні продукти та спостерігати за реакцією свого організму. Якщо вам раптом стало дискомфортно після вживання, наприклад, хліба, то це вірний знак того, що краще від нього відмовитися.

dietox-detox-dieta.jpg
Але гра коштує свічок: як винагорода за харчову аскезу на вас чекає нескінченний список бонусів, серед яких — порятунок від зайвої ваги та алергії, поліпшення кольору обличчя та шкіри, вирішення практично всіх проблем із травленням, сильний імунітет, відмінний настрій та заряд енергії, якої вистачить ще як мінімум на півроку.
Кращий час для проходження детоксу - початок весни та/або осені. Саме в цей час організм, за твердженням фахівців та дієтологів, без особливих труднощів позбавляється всього зайвого. Бажано також, щоб під час детоксикації вас не відволікали думки про майбутні дедлайни, звані обіди та сніданки з колегами, під час яких вам буде складно відмовити собі в чашці забороненого капучино з круасаном. Отже, бажано спланувати майбутній детокс таким чином, щоб він збігся з вашою відпусткою або, як мінімум, зі спокійним робочим режимом.

Детокс-ретрит

Якщо ви володієте необмеженими фінансовими можливостями і часом, але сила волі трохи підкачала, краще вирушити на один з детокс-ретритів, розкиданих по всьому світу, де не доведеться турбуватися про якість продуктів, їх приготування та пошуки викладача з йоги або фітнес-тренера. Такі ретрити проводяться, як правило, в мальовничих місцях, і все, що вам залишиться, - лише насолоджуватися прекрасними краєвидами і їсти мініатюрні страви, сервіровані найкращими шефами на дорогому порцеляновому посуді. Найгарячішими напрямками є клініка Анрі Шено в Мерано та Complete Retreat англійського натуропату Лізи Джинс в Іспанії.


Як правило, під час детокс-ретритів розклад спланований таким чином, що у вас просто не залишається вільного часу не лише на думки про їжу, а й навіть на читання книги. Легкі страви (в основному raw food), свіже повітря, прогулянки по горах, йога, силові вправи, медитація, танці, масаж та інші приємні SPA-процедури – ось зразковий список активностей, які чекають на вас протягом усього тижня. Шанувальниками таких програм є багато зірок кіно та шоу-бізнесу, де вони залишають приблизно чотири-п'ять зайвих кілограмів після або перед зйомками в черговому кіношедеврі.

Детокс з доставкою додому

Якщо часу розгулювати по горах і ніжитися під сильними руками масажистів у вас просто немає, але позбутися ненависних токсинів detox-1.jpgвсе-таки хочеться, на допомогу прийдуть спеціально розроблені програми харчування, які приємної зовнішності кур'єр доставить вам прямо додому або в офіс. Лідерами ринку в Британії визнано The Pure Package, клієнтами яких є Лілі Коул, Флоренс Велш, Марк Фаст, Х'ю Джекман та інші. Також велику популярність зараз набирає детокс на соках, так званий juice cleanse: компанії на кшталт BluePrint, Liquiteria, Ritual Cleanse і Organic Avenue пропонують доставку свіжих соків і смузі з назвами Skin trip, Killer x, Royal flush, Transition.В даному випадку з вас також знімається будь-яке занепокоєння про якість продуктів та пошук рецептів, адже у великій чорній сумці кур'єра буде не тільки набір різноманітних фрешів, смузі та салатів, але й точний розклад, коли все це має бути з'їдено та випито. Тривалість програми ви вибираєте самі, але рекомендований термін — від п'яти до семи днів, після яких можна говорити про якийсь видимий результат.


Сам собі фахівець

Самий бюджетний варіант, за допомогою якого можна провести детокс, - це пройти його самостійно. Тут ви самі відповідальні за пошук необхідних продуктів та їх приготування, а також за власну мотивацію та виконання додаткових процедур. А якщо хочеться більшого, можна стати справжнім детокс-гуру, пройшовши навчання на сайті Detoxworld або в школі відомого raw-шефа Меттю Кенні, де ви дізнаєтеся основні правила проведення детоксу, а потім зможете навчати ним інших.

Повернутися у блог

Відгуки

Показати більше

Залишити відгук

CAPTCHA
Відправляючи відгук, я погоджуюся з угодою користувача












Протестуйте наші продукти
Замовити пробники
Пробники Organique
Зворотній зв'язок
Станьте нашим партнером
Докладніше
NATURALICA GROUP
команда професіоналів, які захоплені розвитком високоякісної натуральної косметичної продукції на ринку України