КОСМЕТИКА НАТХНЕННА ПРИРОДОЮ

Весняне оновлення шкіри: салонні та домашні пілінги

Засоби останнього покоління - пілінги без грубих абразивних частинок і препарати для домашньої мікродермабразії - за ефективністю наближаються до салонних процедур. Вони відмінно покращують текстуру та колір шкіри.

Пілінги-сироватки

Руйнують зв'язки між мертвими клітинами верхнього шару шкіри (епідермісу) та дозволяють видалити їх без механічного тертя. Це можливо завдяки активним кислотам, які містяться в них. Наприклад, саліцилової. Фруктових (або АНА) кислот, які не тільки відлущують, але ще й зволожують шкіру, відновлюють її ліпідний бар'єр та освітлюють. Дуже хороші пілінги з L-аскорбіновою кислотою, що також відбілює та зміцнює судини.

Якщо до того ж до складу засобу входить ретинол, препарат виходить ще потужнішим, оскільки він посилює дію інших компонентів.

«Відмінна особливість пілінг-сироваток в тому, що компоненти, що відлущують, тут допомагають проникнути вглиб шкіри речовинам, що стимулюють її омолодження, — каже Ольга Захарова, лікар-дерматокосметолог «Клініки сімейної медицини». - Пілінги-сироватки здатні вирішити багато шкірних проблем: вирівняти текстуру і колір, звузити пори, усунути гіперкератоз, зменшити набряклість і запалення. У той же час вони не травматичні, не токсичні та прості у застосуванні. Їх можна використати навіть тоді, коли інші протипоказані».

Є подібні препарати для тіла. Вони дещо агресивніші, оскільки концентрація активних інгредієнтів у них вища (максимальна — у засобах для стоп, де найтовстіший роговий шар).

Як використовувати

Пілінг-сироватку наносять на шкіру тонким шаром на 10-20 хвилин 2-3 рази на тиждень. Робити це частіше не слід, як би вам не хотілося швидше отримати ефект. Ви залишите епідерміс без захисного рогового шару. Не знімайте препарат раніше, ніж через 10 хвилин. Процес відлущування закінчується, після чого в шкіру починають проникати корисні інгредієнти, що зменшують подразнення та запалення, що стимулюють відновлення клітин. Це допомагає зменшити зморшки, скоригувати рубці, що залишилися після акне. «Якщо після процедури немає інтенсивного лущення, це не означає, що засіб не працює, – каже Ольга Захарова. — Просто шкіра отримує потрібний стимул без побічних ефектів. Активна ексфоліація зазвичай спостерігається при виражених проблемах і лише на початку курсу. Потім шкіра стає здоровішою».



piling13_natu.jpg

Після зими шкіра часто стає тьмяною: її висушили холоди, спекотне повітря приміщень, крижані вітри. Щоб оновити шкіру після зими, її потрібно позбавити верхнього шару мертвих клітин. Але будь-яке агресивне відлущування на початку весни, коли сонце стає дедалі активнішим, протипоказано. Шукаємо більш щадні пілінги - домашні та професійні.

Лосьйони-пілінги

Мають подвійний ефект: тонізують шкіру і одночасно м'яко відлущують омертвілі клітини епідермісу. «Активними компонентами тут також є фруктові кислоти та саліцилова кислота, – каже Ольга Захарова. - На відміну від водорозчинних AHA-кислот, саліцилова кислота жиророзчинна і добре проникає в сальні залози, очищаючи їх. Вона має протизапальну дію і часто використовується для догляду за жирною проблемною шкірою». Цікаво, що у дерматології не було зафіксовано жодного випадку алергічної реакції на саліцилову кислоту. Тому це один із найкращих засобів для догляду за шкірою будь-якого типу.

Як використовувати

Спочатку ретельно очистіть шкіру та обсушіть. Потім протріть обличчя ватним диском, змоченим лосьйоном-пілінгом. Через пару хвилин нанесіть зволожуючий крем. Під час процедури нерідко відчувається легке печіння та пощипування. Обличчя може трохи почервоніти. У перші дні шкіра буває сухою і лущиться. Але в міру звикання ця реакція проходить, і стан шкіри покращується.


Пілінг-системи

9857cecf8b637e4df77b59b4a1befff11414417143.jpgТакі засоби дозволяють провести курс інтенсивного поновлення шкіри в домашніх умовах. До складу всіх пілінг-систем входить препарат для мікродермабразії та крем для подальшого догляду. Деякі набори включають також розчин для підготовки шкіри до процедури, маску для витягування забруднень з пор та спеціальний прилад із губками (щіточками тощо). "Шліфувальні" креми можуть містити кристали оксиду алюмінію або мікрокристали мінералів. А відновлюючий засіб - зволожуючі компоненти: гіалуронову кислоту та вітаміни.

«Домашня мікродермабразія — безпечна процедура, але в деяких випадках її все ж таки краще не робити, — каже Ольга Захарова. — Цей метод не підходить при проблемній, чутливій шкірі, коли на обличчі є пошкодження та подразнення. Якщо ви застосовуєте креми з ретинолом, саліциловою чи гліколевою кислотою, потрібно припинити їх використання за тиждень до мікродермабразії, а продовжити не раніше, ніж через два дні після процедури». Перш ніж розпочати курс, обов'язково перевірте чутливість шкіри, протестувавши на ній усі препарати із набору. Алергія виникає, як правило, не на сам склад для відлущування, а на додаткові компоненти рекомендованих після нього кремів. Мікродермабразія може посилювати чутливість шкіри до сонячних променів. Чи не критично. Але все ж таки не забувайте використовувати денний крем,

Як використовувати

Пілінг-системи прості у використанні. Спочатку шкіру очищають засобом, що не містить спирту та мила, ретельно витирають, потім наносять невелику кількість крему для шліфування та пару хвилин масажують обличчя круговими рухами. Потім крем змивають водою і наносять зволожуючий засіб. Процедуру проводять 1-2 рази на тиждень, залежно від чутливості шкіри. Пілінг-системи застосовують курсами.

Салонні пілінги для оновлення шкіри

Якщо ви налаштовані на кардинальніші заходи і хочете провести курс illu_article_content.jpgпрофесійних пілінгів, варто поквапитися: з першими променями по-справжньому активного сонця ці маніпуляції потрібно буде відкласти до осені. Які ж процедури ще пізно зробити? "Навесні можна і потрібно робити ряд поверхневих хімічних і біологічних пілінгів, що забезпечують стимулюючий вплив на шкіру, - каже Алла Синцова , дерматолог, косметолог, фахівець Навчального центру Інституту краси FIJIE. - Такі процедури ефективно відновлюють захисну ліпідну стінку. після тривалого холодового періоду.

- Ензимний пілінг. Ефективна щадна процедура, яка не порушує цілісність епідермісу і зазвичай не підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету, що особливо важливо у розпал весни. Прекрасно освіжить стомлену шкіру з ознаками зневоднення та авітамінозу.

- трав'яний пілінг. Один із найбільш делікатних та приємних. Не викликає ускладнень та побічних ефектів. Занадто м'який для корекції виражених проблем та кардинального омолодження, але досить ефективний, щоб покращити загальний стан шкіри, зволожити її та наситити.

- Кораловий пілінг . Комбінований тип пілінгу, в процесі якого відбувається хімічна та механічна дія на шкіру. В результаті вона очищається від мертвих клітин і водночас насичується корисними речовинами завдяки морським мінералам. Цей вид пілінгу — один із найкращих для весни.

«Не варто самостійно прописувати собі той чи інший вид професійного догляду, – каже Алла Сінцова. — Довірте це лікареві-косметологу. При виборі пілінгу потрібно врахувати багато факторів. Наприклад, які процедури ви робили останнім часом і якою косметикою користуєтеся, чи приймаєте ви антибіотики чи інші ліки. Обов'язково розкажіть лікареві і про свій спосіб життя - чи сидите на дієті, чи відвідуєте солярій, чи часто виїжджаєте до країн з іншим кліматом. Це допоможе йому вибрати найкращий варіант».
Повернутися у блог

Відгуки

Показати більше

Залишити відгук

CAPTCHA
Відправляючи відгук, я погоджуюся з угодою користувача












Протестуйте наші продукти
Замовити пробники
Пробники Organique
Зворотній зв'язок
Станьте нашим партнером
Докладніше
NATURALICA GROUP
команда професіоналів, які захоплені розвитком високоякісної натуральної косметичної продукції на ринку України